Sněhové jednohubky s opraženým kokosem a granátovým jablkem

SUROVINY:
hrst kokosu
4 bílky
200 g krupicového cukru
2 lžíce bramborového škrobu
1 lžíci vinného octa
špetku soli
granátové jablko
Na krém:
mascarpone
zakysaná smetana
moučkový cukr podle potřeby

POSTUP:
1.
Na suché pánvi opražíme kokos do zlatavé barvy.
2. Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr a škrob, dobře zašleháme. Pak už jen zlehka zašleháme ocet s vychladlým kokosem. Plech vysteleme pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku tvoříme pusinky. Plech dáme do předehřáté trouby na 150°C. Hned jak je tam vložíme stáhneme na 80°C. Pečeme je asi hodinu a půl. Pusinky musí zůstat čistě bílé, pevné a křupavé.
3. Mascarpone smícháme se zakysanou smetanou a cukrem dle potřeby. Vyšleháme na hladký krém. Vychladlé pusinky potíráme na ploché straně krémem, přidáme pár zrníček granátového jablka a přiložíme druhou část pusinky.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky