Toast s masem a zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
upečené vepřové koleno
2 toastové chleby
polníček
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžička majonézy
1 lžička nasekané pažitky
půl malého stroužku česneku
sůl a pepř
2 vajíčka
lžíce octa

POSTUP:
1.
Chleby opečeme v troubě do křupava. Na vychladlé chleby dáme polníček a natrhané vepřové koleno. V mističce smícháme bílý jogurt, majonézu, pažitku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Řádně promícháme, aby se nám suroviny spojily. Dipem polijeme toast a připravíme si zastřená vajíčka.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Na vrch toastu dáme zastřené vajíčko, které osolíme a opepříme.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky