Vepřová panenka s dýní a mrkví

SUROVINY:
1 vepřová panenka
3 mrkve
1/4 dýně hokaido
2 lžíce másla
1 červená cibule
2 stroužky česneku
sůl a pepř
pár větviček čerstvého tymiánu
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl a pepř
hrnek vody

POSTUP:

Panenku pokrájíme na plátky silné asi 2 cm. Z obou stran ji osolíme, opepříme a restujeme na pánvi, v které jsme rozehřáli máslo. Když máme panenku zatáhlou ze všech stran, tak si ji dáme stranou do misky. Ve stejné pánvi zpěníme nasekanou cibulku, společně s nasekaným česnekem. Po chvilce přidáme oloupané a pokrájené mrkve s dýní. Přidáme bobkový listy, nové koření, větvičky tymiánu a podle chuti sůl a pepř. Zprudka pár minut restujeme a poté přendáme do zapékací misky. Zeleninu podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme při 200°C, 1 hodinu. Po hodině odklopíme víko, zeleninu promícháme a na vrch dáme plátky panenky. Pečeme odkryté ještě 20 minut. Podávala jsem se špeclemi.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky