Zastřené vajíčko s tuňákem

SUROVINY:
celozrnná bulka
lučina
konzerva tuňáka
cherry rajčátka
baby špenát
sůl a pepř
2 vejce
lžíce octa

POSTUP:
1.
Bulku přepůlíme a dáme ji na pár minut opéci do trouby. Vychladlou bulku pomažeme lučinou, přidáme přepůlená rajčátka, baby špenát a scezeného tuňáka.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Zastřené vajíčko dáme na vrch bulky. Vajíčko osolíme a opepříme.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky