Zeleninový krém

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 cibule
2 brambory
půl celeru
1/4 dýně hokaido
2 mrkve
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
sůl a pepř
zakysaná smetana
 
POSTUP:
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Brambory, česnek, celer, dýni a mrkev zbavíme slupky, opláchneme, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Vše společně pár minut restujeme. Zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí. Když je zelenina zcela měkká, tak rozmixujeme ponorným mixerem na jemný krém. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Krém ještě chvilku povaříme a každý talíř zdobíme lžičkou smetany. Podávala jsem k polévce opečený rohlík. 
 
www.afashion.cz
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky