Zeleninový krém
1 lžíce másla
1 cibule
2 brambory
půl celeru
1/4 dýně hokaido
1 cibule
2 brambory
půl celeru
1/4 dýně hokaido
2 mrkve
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
sůl a pepř
zakysaná smetana
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
sůl a pepř
zakysaná smetana
POSTUP:
V
hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Brambory,
česnek, celer, dýni a mrkev zbavíme slupky, opláchneme, pokrájíme na kostičky a
přidáme k cibulce. Vše společně pár minut restujeme. Zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem a
vaříme do změknutí. Když je zelenina zcela měkká, tak rozmixujeme
ponorným mixerem na jemný krém. Podle chuti okořeníme
solí a pepřem. Krém ještě chvilku povaříme a každý talíř
zdobíme lžičkou smetany. Podávala jsem k polévce opečený rohlík.
Komentáře
Okomentovat