Paštika s uzeným bůčkem
SUROVINY:
500 g kuřecích jater
4 lžíce másla
2 šalotky
1 stroužek česneku
200 ml smetany
sůl a pepř
pár kuliček naloženého zeleného pepře
200 g uzeného bůčku
POSTUP:
V pánvi rozehřejeme lžíci másla. Šalotky pokrájíme na kostičky a zpěníme ji na másle. Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce. Játra několik minut restujeme a poté podlijeme smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, tymián sůl a pepř podle potřeby. Pár minut prováříme a poté tyčovým mixérem rozmixujeme na jemno. Paštikou plníme skleničky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme na malinké kostičky pokrájený bůček a zelený pepř. Touto směsí přelijeme paštiku a ta se nám díky máslu zakonzervuje. Dáme vychladit do lednice. Podáváme s čerstvým pečivem.
500 g kuřecích jater
4 lžíce másla
2 šalotky
1 stroužek česneku
200 ml smetany
sůl a pepř
pár kuliček naloženého zeleného pepře
200 g uzeného bůčku
POSTUP:
V pánvi rozehřejeme lžíci másla. Šalotky pokrájíme na kostičky a zpěníme ji na másle. Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce. Játra několik minut restujeme a poté podlijeme smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, tymián sůl a pepř podle potřeby. Pár minut prováříme a poté tyčovým mixérem rozmixujeme na jemno. Paštikou plníme skleničky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme na malinké kostičky pokrájený bůček a zelený pepř. Touto směsí přelijeme paštiku a ta se nám díky máslu zakonzervuje. Dáme vychladit do lednice. Podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Okomentovat