Bramboračka s čočkou

SUROVINY:
lžíce másla
1 cibule
100 g uzené krkovice
4 středně velké brambory
půl hrnku sušených hub
hrnek čočky
1 kořenová petržel
1 mrkev
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
sůl a pepř
petrželka

POSTUP:

Čočku den předem zalijeme vlažnou vodou. Houby přelijeme horkou vodou a necháme asi hodinu odstát. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme na kostičky pokrájenou krkovičku,  jemně nasekaný česnek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut zprudka restujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme houby, scezenou čočku, bobkový list, nové koření a podle potřeby sůl a pepř. Pozvolna vaříme dokud zelenina není zcela měkká. Ke konci varu přidáme nasekanou pažitku a můžeme podávat. Já na závěr ráda přidávám trochu prolisovaného česneku pro zvýraznění chuti.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky