Vepřová panenka na bazalkovém másle s plackami

SUROVINY:
vepřová panenka
sůl a pepř
2 lžíce másla
lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekané bazalky
Na placky:
3 středně velké brambory
1 vejce
sůl
polohrubá mouka
olej na smažení

POSTUP:
1.
Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den je nastrouháme na jemno, přidáme vejce, sůl a podle potřeby mouku. Tvoříme placky, které následně smažíme na malém množství oleje.
2. Panenku pokrájíme na plátky, ochutíme ji solí, pepřem a pomažeme olivovým olejem. V pánvi rozehřejeme máslo a restujeme na něm panenku. Po pár minutách plátky otočíme a opékáme z druhé strany. K máslu přisypeme nasekanou bazalku, pánev přikryjeme alobalem, plotnu vypneme a  panenku necháme dojít. Panenku podáváme s plackami.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky