Bramboračka s kapustou a hlívou ústřičnou

SUROVINY:
1 cibule
100 g anglické slaniny
lžíce másla
400 g brambor

1 mrkev
5 kapustiček
280 g hlívy ústřičné
zeleninový vývar
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 stroužky česneku
sůl a pepř
lžička majoránky
drcený kmín

lžíce nasekané pažitky

POSTUP:

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pokrájenou cibuli se slaninou. Po chvilce přidáme tenké plátky hlívy ústřičné, kostičky brambor, mrkve, pokrájené kapustičky a pár minut restujeme. Poté zalijeme vývarem, přihodíme bobkový list, nové koření, kmín a prolisovaný česnek. Polévku vaříme do změknutí brambor a na posledních 5 minut varu přidáme majoránku. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Na závěr ještě přidáme pažitku.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky