Bramborový krém s bazalkou

SUROVINY:
1 cibule
1 stroužek česneku
4 brambory
2 hrsti čerstvé bazalky
zeleninový vývar
lžíce másla
sůl a pepř
1 lžíce strouhaného parmazánu

POSTUP:
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem a pozvolna vaříme do změknutí brambor. Na poslední minutu přidáme nasekanou bazalku a polévku rozmixujeme na jemný krém. Plech vyložíme pečícím papírem a tvoříme na něm kopečky z nastrouhaného parmazánu. Dáme na asi 3 minutky zapéci do vyhřáté trouby. Poté chipsy necháme vychladnout. Krém jsem podávala ozdobený parmazánovým chipsem a čerstvou bazalkou.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky