Francouzský toast

SUROVINY:
2 vejce
250 ml plnotučného mléka
špetka strouhaného muškátového oříšku
1/4 lžičky mleté skořice
3 kapky vanilkového extraktu
2 lžičky vanilkového cukru
2 lžíce másla
4 pláty toastového chleba
Na ozdobu:
moučkový cukr
oblíbené ovoce
1 bílý jogurt + lžička vanilkového cukru

POSTUP:
1.
V misce vyšleháme vajíčko, mléko, muškátový oříšek, vanilkový extrakt a cukr. Máslo rozehřejeme v pánvi na středním plameni. Plátky toastového chleba namáčíme do vajíčkové směsi tak, aby chléb nasákl a smažíme na másle do zlatavé barvy z obou stran.
2. Bílý jogurt smícháme s vanilkovým cukrem. Toasty podáváme posypené moučkovým cukrem, pokrájeným ovocem a jogurtem.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky