Krupičková česnečka se sýrovým chlebem

SUROVINY:
zeleninový vývar
4 brambory
sůl a pepř
6 stroužků česneku
2 vejce
1 lžička majoránky
4 lžíce dětské krupičky
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
olivový olej
Na sýrový chléb:
3 krajíce chleba
100 g goudy
hrst bazalky
60 g šunky
1 vejce
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje  a brambory na něm orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, nové koření  a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem. Polévku osolíme, opepříme a přidáme krupičku. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci do česnečky přidáme majoránku a rozšlehaná vajíčka. Vaříme další 3 minuty. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další stroužek česneku.
2. Do misky dáme nastrouhaný sýr, kostičky šunky, nasekanou bazalku, vejce, sůl a pepř. Směs řádně promícháme a vrstvíme na krajíce chlaba. Dáme do trouby zapéci na 10 minut při 200°C. Chléb podáváme s česnečkou.

www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky