Lotus jablečný koláč
SUROVINY:
280 g Lotus karamelových sušenek
80 g změklého másla
Smetanová náplň:
200 g mascarpone
1 lžíce zakysané smetany
půl lžičky vanilkového extraktu
1 vejce
Jablečná náplň:
3 jablka
půl lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
Na drobenku:
1/4 hrnku třtinového cukru
1/4 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku ovesných vloček
50 g změklého másla
POSTUP:
1. Troubu předehřejeme na 170°C, dno formy vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vsypem do připravené formy a vytvarujte dno, dobře přitlačíme a dámo péct do vyhřáté trouby na 10 minut.
2. Mascarpone a zakysanku vyšleháme společně s cukrem do hladké směsi. Přidáme vanilku a zašleháme vejce. Nalijeme na horkou předpečenou sušenkovou krustu a uhladíme.
3. Jablka oloupeme a nastrouháme. Promícháme s kořením a rovnoměrně navrstvíme na smetanovou směs.
4. Cukr, mouku a vločky smícháme, přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Ideální je drobenku připravit v mixéru, ale lze to i ručně. Drobenku rovnoměrně nasypeme na jablka a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi na 30 minut. Koláč dozdobíme zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem.
Komentáře
Okomentovat