Rajčatová omáčka na těstoviny

SUROVINY:

8 rajčat
tymián
saturejka
bazalka
3 stroužky česneku
2 lžíce třtinového cukru
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř



POSTUP:


Rajčata pokrájíme a vložíme do zapékací mísy. K rajčatům přidáme olivový olej, sušené bylinky (tymián, bazalka, saturejka), prolisovaný česnek, cukr, sůl, pepř a olivový olej. Rajčatovou směs řádně promícháme a dáme péct do trouby při 200°C na asi 35 minut. Upečená rajčátka dáme do mixéru a umixujeme na jemnou omáčku. Omáčku podáváme s uvařenými těstovinami a posypeme parmezánem. Já si udělala do zásoby. V lednici vám vydrží 1 měsíc.


Komentáře

Oblíbené příspěvky