Lokše s povidly

SUROVINY:
1 kg brambor
300 g hladké mouky
špetka soli
rozpuštěné máslo
oblíbená povidla
moučkovým cukrem

POSTUP:
1.
Brambory uvaříme ve vodě doměkka. Necháme je dobře vychladnout. Proto je lepší vařit je den předem. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do velké mísy. Přisypeme mouku, trošku soli a zamícháme.
2. Těsto přendáme na vál posypaný moukou a důkladně těsto zpracujeme na jemnou a kompaktní hmotu. Z těsta si odkrajujeme menší kousky a ty následně na pomoučněném vále vyválíme na tenoučké placky. Lokše pečeme na suché pánvi z obou stran do zlatavé barvy (ideální je pánev na palačinky).
3. Lokše z obou stran pomažeme máslem, vnitřní stranu pomažeme povidly a srolujeme. Nandáme na talíř a podle chuti posypeme cukrem a polijeme máslem.



Komentáře

Oblíbené příspěvky