Losos s pečenými brambory a nivovým dipem

SUROVINY:
2 porce lososa
sůl
citronový pepř
máslo
10 nových malých brambor
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Na dip:
150 g zakysané smetany
1 lžíce bílého jogurtu
niva
1 stroužek česneku
sůl a pepř


POSTUP:

1. Brambory očistíme, pokrájíme na půl a vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přilijeme olej a řádně promícháme. Pečeme asi 30 minut při 220°C.
2. Do misky dáme zakysanku, prolisovaný česnek, jemně nastrouhanou nivu, pepř a sůl, ale s tou musíme zacházet opatrně. Niva je totiž dost slaná. Dip řádně promícháme.
3. Lososa zbavíme šupin, okořeníme ho solí a citronovým pepřem. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa na něm osmažíme ze všech stran. Lososa podáváme s bramborem a dipem.

 



Komentáře

Oblíbené příspěvky