Panenka na žampionovém lůžku s kroketami

SUROVINY:
vepřová panenka
tymián
sůl a pepř
olivový olej
5 žampionů
máslo
1 lžíce mascarpone
1 šalotka
Na krokety:
3 uvařené brambory
1 žloutek
lžíce strouhaného parmezánu
sůl a pepř
hrubá mouka
strouhanka

POSTUP:
1. Panenku pokrájíme na plátky silné asi 3 cm, zlehka ji klouby prstů rozklepeme, okořeníme solí, pepřem, přidáme tymián a pomažeme olivovým olejem. Necháme asi hodinku odležet. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a panenku na oleji zprudka opečeme z obou stran. Panenku zabalíme do alobalu.
2. Do pánve v které jsme restovali panenku dáme máslo, pokrájenou šalotku a chvilku restujeme. Poté přidáme na plátky pokrájené žampiony a restujeme asi 5 minut. K žampionům přidáme mascarpone a prohříváme dokud se nerozpustí. Podle chuti osolíme a opepříme.
3. Den předem uvařené brambory zbavíme slupky a nastrouháme je najemno. Přidáme žloutek, mouku podle potřeby, parmezán, sůl, pepř a řádně promícháme. Tvoříme kuličky a obalujeme lepivé těsto ve strouhance. Smažíme ve friťáku do zlatavé barvy.
4. Panenku podáváme na žampionech s kroketami.


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky