Pórkový krém s nivovými nočky

SUROVINY:
2 velké pórky
1 velký brambor
100 ml smetany
sůl a pepř
muškátový oříšek
lžíce másla
lžíce olivového oleje
kuřecí vývar
Na nočky:
50 g jemně nastrouhané nivy
2 lžíce lučiny
1 lžička zakysané smetany
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Pórek očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Brambor zbavíme slupky a pokrájíme je na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej s máslem a přisypeme k němu pórek s bramborem. Restujeme asi 8 minut a poté zalijeme vývarem. Pozvolna vaříme do změknutí zeleniny. Poté rozmixujeme tyčovým mixerem na jemný krém. Do polévky přilijeme smetanu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti. Pozvolna prohříváme.
2. Mezitím si připravíme nočky. Do mističky dáme lučinu, zakysanku, 40 g nastrouhané nivy, sůl a pepř dle chuti. Směs řádně promícháme a pomocí dvou lžiček vytvoříme noček, který následně obalíme do nastrouhané nivy. Horkou polévku podáváme s nočky.

 



Komentáře

Oblíbené příspěvky