Rajčatová polévka se slaninou a chipsem

SUROVINY:
1 cibule
700 g rajčat
sůl a pepř
hrnek zeleninového vývaru
větvička tymiánu
3 kuličky nového koření
lžíce třtinového cukru
olivový olej
30 g parmezánu
4 plátky anglické slaniny

POSTUP:
1. Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm kostičky pokrájené cibulky. Poté přidáme nasekaná rajčata a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, nové koření, třtinový cukr a ještě ochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme asi 30 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém.
2. Parmezán nastrouháme a klademe na plech vystlaný pečícím papírem. Tvoříme kulaté tvary a dáme zapéci do trouby. Je důležité chipsy hlídat, aby se nám nespálil, to by nám zhořkly. Slaninu napichujeme klikatě na špejli a pečeme 5 minut při 200°C v troubě. Polévku podáváme ozdobenou parmezánovým chipsem a slaninkou, zakápneme olivovým olejem.


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky