Řízky z vepřové panenky se salátem

SUROVINY:
vepřová panenka
sůl a pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka
Na salát:
4 rajčata
5 listů čínského zelí
parmezán
1 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 toastové chleby
olej

POSTUP:
Panenku pokrájíme na plátky a zlehka je poklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Osmažíme na oleji dozlatava.
Rajčata pokrájíme na měsíčky, čínské zelí natrháme na malé kousky a vložíme do mísy. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, hořčici, řádně promícháme a vmícháme do zeleniny. Toastový chleba pokrájíme na kostičky a na oleji zprudka osmažíme dozlatava. Řízky podáváme se salátem, který jsem posypala strouhaným parmezánem a krutóny.

 



Komentáře

Oblíbené příspěvky