Mini bábovky s čokoládou a marcipánem

SUROVINY:
75 g hladké mouky
75 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
150 g másla při pokojové teplotě
3 vajíčka pokojové teploty
40 g nahrubo nasekané čokolády
50 g marcipánové hmoty
40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 lžička vanilkového cukru
půl lžičky citronové kůry
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
máslo a plátky mandlí na vysypání formy
Na ozdobu:
zakysaný smetana
vanilkový cukr podle chuti
citronová šťáva
borůvky

POSTUP:
1.
Připravíme si 4 malé formičky na bábovky, nejlépe silikonové. Ty vytřeme máslem a vysypeme plátky mandlí. Troubu rozehřejte na 170°C.
2.
Do velké mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme ořechy, čokoládu, na kousky rozebranou marcipánovou hmotu a promícháme. Vznikne suchá směs.
3.
Do jiné velké mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a citronovou kůru. Směs vyšleháme na hladký krém.
4.
V poslední třetí míse vyšleháme vejce, dokud nezesvětlají a dokud nenabudou na objemu.
5.
Do mísy v které máme máslo, postupně zašleháváme vajíčka a suchou směs. Opatrně vše mícháme dokud se vše perfektně nespojí.
6.
Připravené těsto nandáváme malou lžičkou do formiček. Dáme do trouby a pečte 20 až 30 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
7.
Zakysanku smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a řádně promícháme. Bábovky podáváme s vanilkovým krémem a borůvkami.

 



Komentáře

Oblíbené příspěvky