Penne s pórkem a lososem

SUROVINY:
2 hrnky penne
hrnek pokrájeného pórku na tenká kolečka
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
sůl a pepř
2 lžíce mascarpone
Na lososa:
3 lžíce másla
sůl a pepř
2 filety lososa

POSTUP:
1.
Penne dáme vařit podle návodu. Ve WOK pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pórek. Po chvilce přidáme nasekaný česnek a pozvolna restujeme. Přidáme mascarpone, sůl, pepř a pozvolna rozehříváme dokud se mascarpone nerozpustí. Na závěr do směsi vmícháme uvařené a scezené penne.
2. Lososa zbavíme šupin, řádně opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa na něm pozvolna pečeme z obou stran, tak aby losos uvnitř zůstal růžový. Podáváme s penne.

 



Komentáře

Oblíbené příspěvky