Penne s uzeným bůčkem a zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
2 hrnky penne
200 g uzeného bůčku
2 stroužky česneku
sůl a pepř
2 lžíce mascarpone
3 vajíčka
2 lžíce jemně nasekané petržele

POSTUP:
1.
Penne dáme vařit podle návodu. Bůček pokrájíme na drobné kostičky a dáme je restovat na rozpálenou suchou pánev. Po chvilce přidáme nasekaný česnek. Bůček restujeme do zlatava a poté přidáme mascarpone, sůl a pepř. Se solí zacházíme opatrně, bůček je dost slaný. Na závěr ještě přidáme petrželku a řádně promícháme s uvařenými penne.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Penne podáváme se zastřeným vajíčkem.


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky