Jablečný koláč s karamelem

SUROVINY:
300 g hladké mouky
půl prášku do pečiva
1 vejce
100 g másla pokojové teploty
50 g cukru
Náplň:
4 jablka
půl karamelového salka
lžíce třtinového cukru
půl lžičky skořice

POSTUP:
1. Do mísy prosejeme mouku společně s kypřícím práškem. Přidáme vajíčko, máslo,cukr a pečlivě promícháme. Pomůžeme si i prsty, aby se směs řádně promíchala.
2. Formu na koláč vymažeme máslem a plníme těstem. Tak, aby strany byly vyšší.
3. Jablka zbavíme slupky a pokrájíme je na malé kousky. Na těsto dáme karamelové salko, přidáme jablka, posypeme skořicí a třtinovým cukrem.
4. Pečeme při 190°C asi 35 minut.


Komentáře

Oblíbené příspěvky