Kuřecí špíz s čedarovými kroketami bez mouky s česnekovým dipem

SUROVINY:
2 kuřecí prsa
sůl a pepř
sušený tymián
řepkový olej na smažení
Na krokety:
4 uvařené brambory ve slupce
sůl a pepř
1 vejce
špetka muškátového oříšku
100 g čedaru
strouhanka
Na dip:
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce bílého jogurtu
nasekaná petrželka
1 stroužek česneku
sůl a pepř

POSTUP:
1. Brambory zbavíme slupky a lisem na brambory nebo na jemném struhadle nastrouháme a dáme do mísy. K bramborám přidáme žloutek, na malinké kostičky pokrájený čedar, sůl, pepř, muškátový oříšek a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které namáčíme do rozšlehaného bílku a obalujeme ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství oleje do zlatavé barvy.
2. Kuřecí prsa pokrájíme na kostky a napichujeme je na špejle. Špízy osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a špízy smažíme z obou stran do zlatavé barvy.
3. V misce smícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, pažitku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Řádně dip promícháme. Špíz podáváme s kroketami a dipem.


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky