Panenka se žampiony

SUROVINY:
1 vepřová panenka
200 g žampionů
sůl a pepř
olej
2 dcl smetany
1 šalotka
1 stroužek česneku

POSTUP:
1.
Panenku očistíme a pokrájíme na asi 3 cm široké špalíčky. Ty prsty lehce poklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a panenku na něm zprudka z obou stran osmažíme. Panenku zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
2. Mezitím do pánve kde se smažila panenka dáme jemně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájené žampiony. Restujeme dokud žampiony nezačnou zlátnout. Poté přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přilijeme smetanu a pozvolna dusíme do zhoustnutí. Panenku jsem podávala s žampiony a šťouchaným bramborem.



Komentáře

Oblíbené příspěvky