Plněná vajíčka lučinou
2 vejce
60 g lučiny
sůl a pepř
1 lžička pažitky
30 g 30% eidamu
1 lžíce bílého jogurtu
4 lískové oříšky
Postup:
1. Uvaříme vejce natvrdo. Vejce zchladíme pod studenou
vodou a ihned oloupeme.
Vajíčka rozpůlíme a žloutky opatrně vydlabeme. Žloutky
utřeme s lučinou, najemno nastrouhaným sýrem a pokrájenou pažitkou. Podle
potřeby přidáme trošku bílého jogurtu. Rozetřené žloutky dochutíme solí a pepřem.
2. Žloutkovou směsí, nejlépe se sáčkem s hladkým
zobáčkem, naplníme vydlabaná vejce. Spodky vajec seřízneme tak, aby vejce pěkně
stála na tácu. Na špičku vajíčka vtlačíme lískový oříšek.
3. Vajíčka necháme v lednici vychladnout a
poté podáváme s celozrnným pečivem.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2
Komentáře
Okomentovat