Conchiglioni s hráškem pečenými rajčátky a česnekem

SUROVINY:
1 cibule
150 g kvalitní šunky
1 hrnek čerstvého hrášku (může být i mražený)
cherry rajčátka na stonku
1 palička česneku
150 ml mascarpone
olivový olej
sůl a pepř
bazalka
parmezán na posypání
250 g těstovin Conchiglioni – velké mušle


POSTUP:
1. Těstoviny si dáme vařit podle návodu.
2. Do předehřáté trouby na 180°C vložíme rajčátka a přepůlenou paličku česneku. Pečeme asi 30 minut.
3. Na pánev nalijete tři lžíce olivového oleje a necháme rozehřát. Přihoďte na drobno nakrájenou cibulku, nechte chviličku zpěnit a pak přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Nechte restovat asi 3 minutky a nasypte hrášek. Zamíchejte a nechte opět chviličku restovat. Do směsi přidáme mascarpone a nechte probublávat za občasného míchání asi pět minutek. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
4. Podáváme posypané parmezánem s pečenými rajčátky a česnekem.

Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 100 Kč

Výroba Mascarpone

Smetana použitá na výrobu mascarpone se vyrábí z kravského mléka. Nejsou to však ledajaké krávy. Tyhle
totiž drží speciální bylinkovo-květinovou dietu. Krmení speciální směsí trav zajišťuje charakteristickou chuť mléka a následně se odráží i v chuti mascarpone.
http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky