Cuketová s pribinou
1 cibule
1 cuketa
2 lžíce olivového oleje
kuřecí nebo zeleninový vývar
140 g taveného sýru pribina s příchutí ementálu
4 plátky anglické slaniny
sůl a pepř podle chuti
půl lžičky kari koření
Postup:
1. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a pozvolna restujeme. Asi po 3 minutách přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu (nezbavujeme slupky) a restujeme dalších 5 minut. Poté zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.
2. Přidáme po lžičkách pribinu, okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Na suché pánvi si opražíme plátky anglické slaniny a polévku jí zdobíme.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč
Komentáře
Okomentovat