Krevety ve slanině s bramborovo-brokolicovým pyré

SUROVINY:
200 g krevet
100 g kvalitní slaniny
sůl, pepř, grilovací koření
špejle
4 brambory
půl brokolice

POSTUP:
1. Krevety očistíme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Plátky slaniny přepůlíme a každou krevetu do ní zabalíme. Připichujeme na špejli, aby nám vzniknul krevetový špíz. Rozehřejeme si pánvičku bez oleje a špízy na ní opečeme. Slanina nám pustí šťávu. Opečeme z obou stran a poté podlijeme hrnkem vody. Vaříme asi 10 minut.
2. Voda by se nám z půlky měla vypařit. Brambory a brokolici uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme jednu naběračku šťávy, která nám vznikla na pánvičce z krevet a rozmixujeme do hladka.
Takto připravené podáváme se špízy a můžeme polít zbytkem šťávy.

Doba přípravy:
40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 120 Kč

Zajímavosti o krevetách

Krevety patří mezi nejoblíbenější mořské plody a existuje až 300 různých druhů. Žijí v mořích a oceánech po
celém světě a hlavními producenti krevet jsou Čína, Thajsko, Indie, Bangladéš, Austrálie a Brazílie. Krevety jsou zdravé a dietní, obsahují velké množství bílkovin, omega-3 mastných kyselin, zinku, jódu, vápníku a vitamínu B12.

Zde se můžete podívat jaká slanina je nejvíce kvalitní :)

http://tn.nova.cz/zpravy/testy/velky-test-slaniny-kterou-hodit-na-panev-a-kterou-radeji-nechat-v-regale.html

 
http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=31

Komentáře

Oblíbené příspěvky