Krevety ve slanině s bramborovo-brokolicovým pyré
SUROVINY:
200 g krevet
100 g kvalitní slaniny
sůl, pepř, grilovací koření
špejle
4 brambory
půl brokolice
POSTUP:
1. Krevety očistíme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Plátky slaniny přepůlíme a každou krevetu do ní zabalíme. Připichujeme na špejli, aby nám vzniknul krevetový špíz. Rozehřejeme si pánvičku bez oleje a špízy na ní opečeme. Slanina nám pustí šťávu. Opečeme z obou stran a poté podlijeme hrnkem vody. Vaříme asi 10 minut.
2. Voda by se nám z půlky měla vypařit. Brambory a brokolici uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme jednu naběračku šťávy, která nám vznikla na pánvičce z krevet a rozmixujeme do hladka.
Takto připravené podáváme se špízy a můžeme polít zbytkem šťávy.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 120 Kč
Zajímavosti o krevetách
Krevety patří mezi nejoblíbenější mořské plody a existuje až 300 různých druhů. Žijí v mořích a oceánech pocelém světě a hlavními producenti krevet jsou Čína, Thajsko, Indie, Bangladéš, Austrálie a Brazílie. Krevety jsou zdravé a dietní, obsahují velké množství bílkovin, omega-3 mastných kyselin, zinku, jódu, vápníku a vitamínu B12.
Komentáře
Okomentovat