Pečená zelenina s omáčkou

Suroviny:
půl dýně Hokaido
6 malých brambor
sůl a pepř
kari koření
olivový olej
1 lžíce sušeného tymiánu
Na omáčku:
1 kysaná smetana
čerstvé bylinky
2 stroužky česneku
50 g eidamu
sůl a pepř
mletá sladká červená paprika

Postup:

1. Rozpůlenou dýni Hokaido vydlabeme a nakrájíme na asi 2 cm široké kostky, dobře omytá dýně se nemusí loupat. Na zhruba stejné kousky nakrájíme omyté brambory, pokud jsou nové zanecháme jim slupku. Plech potřeme olivovým olejem, přidáme kousky dýně Hokaido a brambor, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a kari kořením. Vše zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na cca 200 stupňů do měkka (asi 40 minut).
2. Smetanu si přendáme do rendlíku, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek a nasekané bylinky podle vlastní fantazie. Okořeníme mletou paprikou, solí, pepřem a rozehřejeme. Omáčka je hotová, když se sýr spojí se smetanou.
3. Hotová pečená dýně Hokaido s bramborami se podává s teplou omáčkou.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč



https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky