Špenátová pomazánka
Suroviny:
200 g špenátu
60 g lučiny přírodní
150 g brynzy
sůl a pepř
1 vejce na tvrdo
50 g šunky
3 kornspitzy nebo jiné celozrnné pečivo
Postup:
1. Čerstvé lístky špenátu dobře vyperte, dejte do hlubší mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 2 minuty stát. Můžete nahradit i mraženým špenátem.
2. Vodu slijte, špenát nechte dobře okapat na cedníku (nebo přebytečnou vodu vymačkejte) a nasekejte nadrobno. Ze špenátu, brynzy a lučiny umíchejte pomazánku. Na závěř dochutíme solí a pepřem. Brynza je dost slaná, proto musíme se solí opatrně.
3. Natírejte na plátky pečiva a ozdobte na nudličky nakrájenou šunkou nebo uvařeným vajíčkem.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 70 Kč
Komentáře
Okomentovat