Vitamínový chléb
1 kulatá cuketa
1/4 dýně hokaido
6 krajíců celozrnného chleba
olivový olej
kari koření
sůl a pepř
Na tuňákovou pomazánku:
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
120 g lučiny s vlákninou
svazek jarní cibulky
sůl a pepř
Postup:
1. Cuketu i hokaido zbavíme jader a krájíme na plátky silné asi 5 mm. Plech vyložíme pečícím papírem a plátky zeleniny na něj vyskládáme. Okořeníme kari, solí, pepřem a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct pod grilem při 220°C asi na 30 minut. Občas zeleninu promícháme.
2. Mezitím co se nám zelenina peče si jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do misky. Z tuňáka vymačkáme šťávu a přidáme k cibulce. Dále přidáme lučinu, sůl a pepř podle chuti. Vidličkou řádně rozmícháme.
3. Na krajíčky chleba vyskládáme grilovanou zeleninu a na ni lžičkou přidáme tuňákovou pomazánku.
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 70 Kč
Komentáře
Okomentovat