Biskupský chlebíček

SUROVINY:
50 g loupaných mandlí
50 g rozinek
100 g směsi kandovaného ovoce
180 g polohrubé mouky
4 velká vejce
180 g másla
180 g moučkového cukru
1 lžička strouhané citronové kůry
2 lžíce rumu
200 g hořké čokolády
50 g ztuženého tuku

POSTUP:
1. Troubu předehřejeme na 170 °C, formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme moukou.
2. Mandle nakrájíme na hrubší nudličky. Rozinky přelijeme trochou horké vody a necháme je nabobtnat, slijeme a osušíme. Větší kousky kandovaného ovoce překrájíme. Vše sesypeme do misky a promícháme s jednou až dvěma lžícemi mouky.
3. Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny, přišleháme kůru a rum. Vmícháme mandle, rozinky a ovoce.
4. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme po částech střídavě s moukou do těsta.
5. Těsto dáme do formy a pečeme 40-45 minut.
6. Čokoládu nasekáme a rozpustíme se ztuženým tukem ve vodní lázni. Vychladlý chlebíček potřeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15 plátků
Orientační cena: 90 Kč

Můj tip: Do biskupského chlebíčku můžete přidat dobroty podle vlastní fantazie. Např: Vlašské ořechy, lískové oříšky, brusinky, různé sušené ovoce... Pokud ho chcete zdravější, můžete dát místo klasické mouky celozrnnou a čokoládu úplně vynechat. 

Biskupský chlebíček není žádná deita, ale i přesto jsem se rozhodla ho sem dát. O takovou baštu bych Vás nemohla připravit :)

http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky