Drožďová pomazánka
1 lžíce
másla
1 malá
cibule
2 kostky
droždí
sůl a
čerstvě mletý pepř
2 vejce
Postup:
V pánvi na másle orestujeme
nadrobno pokrájenou cibuli dokud nezezlátne. Vsypeme rozdrobené
droždí, osolíme a opepříme. Mícháme asi tři minuty, až
droždí začne vonět. Do směsi zašleháme vejce a za stálého
míchání necháme srazit. Drožďová pomazánka je na chlebu
výborná vlažná i studená. Podáváme s čerstvou zeleninou.Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 20 Kč
KVASNICE
Kvasnice jsou s výhodami užívány při průjmech, ztrátě chuti, chronickém akné, diabetu (cukrovce) a při doplnění nedostatků vitamínů. Jsou důležitým a bohatým zdrojem vitamínů B, minerálů a proteinů. Pozitivně ovlivňují centrální i periferní nervový systém. Jsou vhodné k regeneraci organismu po úrazech, operacích, namáhavé sportovní činnosti a nadměrném stresu a nervovém vypětí.
Komentáře
Okomentovat