Kuřecí po italsku speciál

SUROVINY:
2 kuřecí prsa
4 sušený rajčátka
4 lístky bazalky
1 mozzarella
olej
mletá pálivá paprika
sůl a pepř
lžička kurkumy
lžička solamylu
Na přílohu:
1 cuketa
3 střední brambory
1 cibule
2 lžíce slunečnicových semínek

POSTUP:
  1. Kuřecí prsa naklepeme na tenký plát. Okořeníme solí, pepřem a pálivou paprikou. Do středu vložíme půl mozzarelly, 2 sušená rajčátka a lístky bazalky. Svineme do rolády a zpevníme párátky, aby se nám nerozvinulo. Na pánev přilijeme trochu oleje a rolády na něm zprudka osmahneme. Vložíme do zapékací mísy podlijeme půl hrnkem vody a dáme péct na 35 minut při 200°C.
  2. Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody. Cuketu umyjeme, pokrájíme a na posledních 5 minut, co se nám mají vařit brambory ji k nim přidáme. Na pánvi, na které jsme smažili maso, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku do zezlátnutí. Uvařené brambory s cuketou scedíme a prošťoucháme, poté přidáme cibulku a slunečnicová semínka. Vše ještě promícháme.
  3. Po upečení, maso vyjmeme z pekáčku a podle potřeby výpek okořeníme solí a pepřem. Přidáme kurkumu, solamyl a řádně promícháme. Dáme ještě na 3 minuty do trouby, aby nám šťáva zhoustla.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč




Účinky KURKUMY:

Kurkuma se hodí na dochucení pikantních omáček, masa a zeleniny, rýže a podobně. Je obecně známa mnoha jejich účinků: pomáhá při bakteriálních infekcích, napomáhá trávení, stimuluje funkci žlučníku a jater, používá se také proti nadýmání, dezinfikuje zažívací trakt. V současnosti probíhají výzkumy na její protirakovinové účinky.

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky