Řeřichová pomazánka se šunkou

SUROVINY:
240 g lučiny (pro linii s vlákninou)
50 g šunky
hrst řeřichy
1 rajče
sůl a pepř
2 celozrnné bagety

POSTUP:

Lučinu přendáme do misky, přidáme na jemno pokrájenou šunku, zelené lístky řeřichy, sůl, pepř a řádně promícháme. Bagety podélně rozkrojíme a pomažeme pomazánkou. Na vrch přidáme plátek rajčete. Je výborná :)
 

TIP: Řeřichu sázím do kelímku od lučiny, který vystelu vatou. Musí mít dostatek vody. Vyroste do týdne.

Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 70 Kč




Léčivé účinky řeřichy
O léčivých účincích řeřichy věděli už antické národy. Řeřicha zbavuje naše tělo škodlivých látek, čistí krev a ničí mikroorganismy způsobující záněty. Je vhodná zejména pro ty, kteří trpí častými záněty močového měchýře a ledvin jako prevence, ale také k léčbě již vniklé infekce.
Pomáhá léčit kašel, nachlazení a jiné nemoci dýchacích cest. Příznivě působí na naše trávení, podporuje produkci trávicích šťáv, činnost jater a žlučníku. Ulehčí nám trávení těžších jídel a zabrání tak pocitu těžkosti.
Díky vysokému obsahu vitamínu E zvyšuje plodnost, sexuální energii a zvyšuje laktaci. Při bolestech zubů se může použít odvar z řeřichy jako ústní voda.
Výzkumy dokázaly, že klíčky a výhonky snižují krevní tlak, působí jako prevence před rakovinou a posilují imunitní systém.


Řeřicha v jídelníčku
Posekaná řeřicha je výborná na chleba s máslem nebo sýrem. Hodí se také do různých tvarohových, sýrových a vaječných pomazánek a zeleninových salátů. Je ideální také na ozdobení chlebíčků a různých obložených mís.


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky