Pelmeně plněné kuřecím
SUROVINY:
300 g mletých kuřecích prsou
1 cibule
1 vejce
bílý mletý pepř
sůl
190 g zakysané smetany
100 g brynzy
lžička nasekané petrželky
Na těsto:
125 g hladké mouky
125 g celozrnné mouky
lžička soli
1 vejce
80-100 ml vlažné vody
lžička nasekané petrželky
POSTUP:
1. Mouky prosejeme společně s lžičkou soli. Pak do mísy rozklepneme jedno vejce, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, petrželkou a vejcem. Osolíme, opepříme a pečlivě promícháme.
3. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenký plát. Pomocí tvořítka nebo sklenice vykrojíme kolečka a do středu pomocí lžičky klademe masovou směs. Těsto přehneme na půl, okraje potřeme vodou a pomocí tvořítka nebo vidličky okraje přitlačíme k sobě.
4. Pelmeně vaříme v osolené vodě 7 minut. V kastrůlku rozehřejeme smetanu společně s brynzou, přidáme petrželku a pelmeně tím poléváme.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 90 Kč
300 g mletých kuřecích prsou
1 cibule
1 vejce
bílý mletý pepř
sůl
190 g zakysané smetany
100 g brynzy
lžička nasekané petrželky
Na těsto:
125 g hladké mouky
125 g celozrnné mouky
lžička soli
1 vejce
80-100 ml vlažné vody
lžička nasekané petrželky
POSTUP:
1. Mouky prosejeme společně s lžičkou soli. Pak do mísy rozklepneme jedno vejce, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, petrželkou a vejcem. Osolíme, opepříme a pečlivě promícháme.
3. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenký plát. Pomocí tvořítka nebo sklenice vykrojíme kolečka a do středu pomocí lžičky klademe masovou směs. Těsto přehneme na půl, okraje potřeme vodou a pomocí tvořítka nebo vidličky okraje přitlačíme k sobě.
4. Pelmeně vaříme v osolené vodě 7 minut. V kastrůlku rozehřejeme smetanu společně s brynzou, přidáme petrželku a pelmeně tím poléváme.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 90 Kč
Komentáře
Okomentovat