Špenátová roláda

SUROVINY:
Na těsto:
400 g mraženého špenátu
3 vejce
120 g polohrubé mouky
1 stroužek česneku
1/2 lžičky kypřícího prášku
sůl
olej na vymazání
Náplň:
120 g přírodní lučiny s vlákninou
190 g zakysané smetany
100 g tvrdého sýra
1 stroužek česneku
1 červená paprika
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Do rozmrazeného špenátu vmícháme nejprve žloutky a polohrubou mouku. Přidáme prolisovaný česnek, kypřící prášek a sůl. Nakonec opatrně vmícháme i tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme pečicím papírem, který si ještě potřeme olejem a směs na něm rovnoměrně rozprostřeme.
Dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme 12 minut, poté jej vyndáme z trouby a ještě teplé zavineme i s pečicím papírem do rolády. V tomto tvaru necháme vychladnout.
2. Mezitím si připravíme náplň. Lučinu smícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme prolisovaný česnek a na malé kostičky pokrájenou papriku. Dochutíme solí, pepřem a pečlivě promícháme. Upečenou a vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme připravenou náplní a opatrně zarolujeme. Necháme v chladu ztuhnout a poté servírujeme nakrájenou na plátky.

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15 ks
Orientační cena: 100 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky