Hustá pohanková polévka plná zdraví

SUROVINY:
100 g pohanky
1 lžíce másla
1 litr zeleninového vývaru
1 mrkev
1 kořenová petržel
hrst kukuřice
1 brambora
petrželka a pažitka
sůl a pepř

POSTUP:

Pohanku přebereme a propláchneme proudem vlažné vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubo. V hrnci rozehřejeme máslo a pohanku na něm orestujeme. Přidáme nastrouhanou zeleninu, kukuřici a ještě chvíli restujeme. Zalijeme masovým vývarem a vaříme asi 20 minut do úplného změknutí. Do pohankové polévky přidáme na jemno nakrájenou petrželku a pažitku.


Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 25 Kč



http://afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky