Polentové placky s vylepšenou salsou

SUROVINY:
300 g kuřecích prsou
1 konzerva loupaných rajčat ve vlastní šťávě
2 lžíce nasekané bazalky
3 jarní cibulky
chilli podle chuti
olivový olej
kapka balzamikového octa
1 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
Na placky:
250 ml zeleninového vývaru
100 g polenty
1 lžíce nasekané bazalky
sůl

POSTUP:
1. Polentu připravte přesně podle návodu na obalu. Každý výrobce může doporučovat jiné postupy. Já polentu uvařila se zeleninovým vývarem a dala do ní hrst nasekané bazalky. Dochutila jsem solí. Po vychladnutí z kaše vymodelujte několik placek a na pánvičce jemně potřené olivovým olejem opékáme, dokud nebudou mít lehce křupavý povrch. Placky odložte stranou a vrhněte se na přípravu salsy.
2. Cibulku nakrájíme na jemno a kuřecí prsa umeleme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibulku dáme restovat. Po chvilce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme. Rajčátka nasekáme a společně se šťávou přidáme k masu. Do směsi přidáme citronovou šťávu, balzamikový ocet, chilli, sůl a pepř. Pozvolna vaříme asi 20 minut a podáváme s plackami.

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 80 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=34

Komentáře

Oblíbené příspěvky