Polentové placky s vylepšenou salsou
300 g kuřecích prsou
1 konzerva loupaných
rajčat ve vlastní šťávě
2 lžíce nasekané
bazalky
3 jarní cibulky
chilli
podle chuti
olivový
olej
kapka
balzamikového octa
sůl a pepř
Na
placky:
250
ml zeleninového vývaru
100
g polenty
1
lžíce nasekané bazalky
sůl
POSTUP:
1.
Polentu připravte přesně podle návodu na obalu. Každý
výrobce může doporučovat jiné postupy. Já polentu uvařila se
zeleninovým vývarem a dala do ní hrst nasekané bazalky. Dochutila
jsem solí. Po vychladnutí z kaše vymodelujte několik placek a na
pánvičce jemně potřené olivovým olejem opékáme, dokud nebudou
mít lehce křupavý povrch. Placky odložte stranou a vrhněte se na
přípravu salsy.
2.
Cibulku nakrájíme na jemno a kuřecí prsa umeleme. V hrnci
rozehřejeme olivový olej a cibulku dáme restovat. Po chvilce
přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme. Rajčátka
nasekáme a společně se šťávou přidáme k masu. Do směsi
přidáme citronovou šťávu, balzamikový ocet, chilli, sůl a
pepř. Pozvolna vaříme asi 20 minut a podáváme s plackami.
Doba
přípravy: 50 minut
Počet
porcí: 3
Orientační
cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat