Kari rizoto se sójou
SUROVINY:
100
g sójových kostek
1
l vývaru
3
varné sáčky rýže
půl
lžíce kari koření
půl
hrnku hrášku
půl
hrnku kukuřice
olivový
olej
150
g cherry rajčátek
160
g gervais originál (tvarohový sýr)
tvrdý
sýr na posypání
sůl
a pepř
POSTUP:
1.
Sójové kostky vsypeme do 1 litru vroucího vývaru a vaříme 10 až
15 minut. Po uvaření vývar slijeme. V jiném hrnci dáme vařit
rýži
podle návodu. K rýži přisypeme kari koření, které nám
ji pěkně provoní a dodá ji fantastickou barvičku.
2.
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm
scezené sójové kostky, hrášek a kukuřici. Po chvilce do směsi
přidáme gervais a čtvrtky cherry rajčátek. Pozvolna prohříváme
a na závěr podle chuti osolíme a opepříme. Tuto směs pečlivě
smícháme se scezenou kari rýží a na talíři posypeme
nastrouhaným sýrem.
Doba
přípravy: 1 hodina
Počet
porcí: 4
Orientační
cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat