Kari rizoto se sójou

SUROVINY:
100 g sójových kostek
1 l vývaru
3 varné sáčky rýže
půl lžíce kari koření
půl hrnku hrášku
půl hrnku kukuřice
olivový olej
150 g cherry rajčátek
160 g gervais originál (tvarohový sýr)
tvrdý sýr na posypání
sůl a pepř

POSTUP: 
1. Sójové kostky vsypeme do 1 litru vroucího vývaru a vaříme 10 až 15 minut. Po uvaření vývar slijeme. V jiném hrnci dáme vařit rýži
podle návodu. K rýži přisypeme kari koření, které nám ji pěkně provoní a dodá ji fantastickou barvičku.
2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm scezené sójové kostky, hrášek a kukuřici. Po chvilce do směsi přidáme gervais a čtvrtky cherry rajčátek. Pozvolna prohříváme a na závěr podle chuti osolíme a opepříme. Tuto směs pečlivě smícháme se scezenou kari rýží a na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


Se sójou jsem vařila poprvé a byla jsem příjemně překvapena! Přítel celou dobu myslel, že jí kuřecí maso :)

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=19

Komentáře

Oblíbené příspěvky