Luxusní hrášková

SUROVINY:
1 malá cibule
350 g čerstvého hrášku + hrst hrášku na posypání
masový vývar
olivový olej
1 lžíce nasekané bazalky
4 plátky šunky
200 g smetany
1 lžíce hladké mouky
1 bageta
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Na troše oleje orestujeme na jemno pokrájenou cibulku. Když je zlatavá, tak přidáme hrášek a asi minutu restujeme. Zalijeme masovým vývarem a vaříme do změknutí.
2. Mezitím na suché pánvi opečeme plátky šunky a ještě teplé srolujeme do rolky. Do pánve nalijeme asi lžíci olivového oleje a orestujeme na něm pokrájené nudličky pečiva.
3. Do polévky vmícháme nasekanou bazalku a rozmixujeme tyčovým mixerem do hladka. Smetanu smícháme s moukou a přilijeme do polévky. Pozvolna vaříme asi 10 minut. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
4. Polévku zdobíme rolkou šunky, opečenou bagetkou, posypeme čerstvým hráškem, zakápneme olivovým olejem a dozdobíme bazalkou.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=21

Komentáře

Oblíbené příspěvky