Špenátová polévka se smaženou mozzarellou

SUROVINY:
1 malá cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
200 g špenátu
80 g gervais originál
masový vývar
sůl a pepř
Na mozzarellu:
1 mozzarella
hladká mouka
vajíčko
strouhanka
olej

POSTUP:
1. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku, opláchnutý špenát, prolisovaný česnek a chvilku dusíme. Poté přidáme gervais, prohřejeme, aby se nám rozpustil a zalijeme masovým vývarem.
2. Mezitím si nakrájíme mozzarellu na plátky a obalíme v trojobalu. Zprudka osmažíme do zlatavé barvy. Uvařenou polévku okořeníme solí, pepřem a tyčovým mixerem rozmixujeme na jemný krém. Ještě horkou polévku servírujeme a zdobíme mozzarellou.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=36

Komentáře

Oblíbené příspěvky