Panenka se švestkovou omáčkou a kaštanovým pyré

SUROVINY:
350 g vepřové panenky
sůl a pepř
220 g jedlých kaštanů
2 středně velké brambory
100 ml mléka
Na omáčku:
90 g sušených švestek
voda na podlévání
třtinový cukr podle potřeby
kulička jalovce
půl badyánu
špetka mleté skořice
POSTUP:
1. Nejprve nařízneme kaštany do křížku a dáme do trouby péct na 30 minut při 200°C. Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
2. Do malého kastrůlku nasypeme švestky, podlijeme trochou vody, přidáme koření, cukr a pozvolna vaříme. Občas promícháme a postupně podléváme vodou. Vaříme asi 50 minut a podle chuti dokořeníme, můžeme přidat i citronovou šťávu. Na závěr omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem.
3. Panenku zbavíme blan a okořeníme solí a pepřem. Zprudka ji osmažíme na troše oleje a dáme

do zapékací mísy. Do vyhřáté trouby na 150°C vložíme panenku a pečeme 8 minut.
4. Vychladlé kaštany oloupeme a ještě 5 minut povaříme v mléce. Ke kaštanům přidáme brambory a rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého pyré.

Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 2
Orientační cena: 90 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=62

Komentáře

Oblíbené příspěvky