Předkrm z lososa a avokáda

SUROVINY:
2 toastové chleby
100 g uzeného lososa
šťáva z půlky limetky
olivový olej
balzamiko
nasekaná pažitka
100 g špenátu
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
1 lžíce nastrouhaného parmezánu
1 avokádo

POSTUP:
Toastový chléb vykrojíme pomocí tvořítka a dáme péct na 5 minut do trouby při 200°C. Čerstvý špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat. Do pánve nalijeme lžíci olivového oleje a orestujeme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme špenát, prolisovaný česnek a dusíme dokud se veškerá voda nevypaří. Do ještě horkého špenátu vmícháme parmezán, osolíme a opepříme. Lososa nasekáme na malé kousky a vložíme do misky. Zakápneme olivovým olejem, šťávou z limetky, balzamikem, přidáme pažitku a promícháme. Avokádo nakrájíme na malé kostičky. Na talíř nejprve dáme chléb, vrstvu špenátu, lososa, avokáda a na závěr znovu losos. Na talíři můžeme ozdobit parmezánem.

Doba přípravy:
50 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 120 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=39


Komentáře

Oblíbené příspěvky