Bramborový krém
SUROVINY:
1 cibule
400 g brambor
lžíce másla
hrnek mražených hub
1 litr kuřecího vývaru
sůl a pepř
půl hrnku mléka
POSTUP:
Na másle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oloupané a na malé kostičky pokrájené brambory. Za stálého míchání restujeme, aby se nám brambory nepřichytli. Potom zalijeme vývarem, přidáme mražené houby, sůl a pepř. Brambory uvaříme doměkka a poté rozmixujeme do hladkého krému. Do krému přilijeme mléko a asi 3 minutky povaříme. Krém můžeme ozdobit kousky uvařených hub či krutony.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 25 Kč
1 cibule
400 g brambor
lžíce másla
hrnek mražených hub
1 litr kuřecího vývaru
sůl a pepř
půl hrnku mléka
POSTUP:
Na másle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oloupané a na malé kostičky pokrájené brambory. Za stálého míchání restujeme, aby se nám brambory nepřichytli. Potom zalijeme vývarem, přidáme mražené houby, sůl a pepř. Brambory uvaříme doměkka a poté rozmixujeme do hladkého krému. Do krému přilijeme mléko a asi 3 minutky povaříme. Krém můžeme ozdobit kousky uvařených hub či krutony.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 25 Kč
Komentáře
Okomentovat