Játrová pomazánka se salátem
SUROVINY:
500 g kachních jater
30 g másla
tymián
80 g krůtí šunky
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
100 ml portského vína
sůl a pepř
brusinky
hrst slunečnicových semínek
Na salát:
100 g cherry rajčátek
100 g rukoly
100 g nivy
1 lžíce olivového oleje
1 lžička balsamika
1 lžíce medu
POSTUP:
1. Na másle orestujte na kousky nakrájenou jarní cibulku a na kostičky nakrájenou šunku. Po chvilce přidáme prolisovaný česnek, tymián a pokrájená očištěná játra. Vše asi 4 minuty restujeme, až se játra zatáhnou, přidáme portské víno a necháme ho zcela odpařit. Hotovou směs necháme zchladnout, a pak ji rozemeleme. Podáváme s celozrnným pečivem, posypané brusinkami.
2. Rukolu propláchneme a okapanou dáme do velké plastové mísy. Přidáme přepůlená rajčátka, nastrouhanou nivu a hrst slunečnicových semínek. V hrníčku promícháme olivový olej, balsamiko, med a důkladně promícháme. Přilijeme do salátu, okořeníme solí, pepřem a salátek promícháme.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 75 Kč
500 g kachních jater
30 g másla
tymián
80 g krůtí šunky
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
100 ml portského vína
sůl a pepř
brusinky
hrst slunečnicových semínek
Na salát:
100 g cherry rajčátek
100 g rukoly
100 g nivy
1 lžíce olivového oleje
1 lžička balsamika
1 lžíce medu
POSTUP:
1. Na másle orestujte na kousky nakrájenou jarní cibulku a na kostičky nakrájenou šunku. Po chvilce přidáme prolisovaný česnek, tymián a pokrájená očištěná játra. Vše asi 4 minuty restujeme, až se játra zatáhnou, přidáme portské víno a necháme ho zcela odpařit. Hotovou směs necháme zchladnout, a pak ji rozemeleme. Podáváme s celozrnným pečivem, posypané brusinkami.
2. Rukolu propláchneme a okapanou dáme do velké plastové mísy. Přidáme přepůlená rajčátka, nastrouhanou nivu a hrst slunečnicových semínek. V hrníčku promícháme olivový olej, balsamiko, med a důkladně promícháme. Přilijeme do salátu, okořeníme solí, pepřem a salátek promícháme.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 75 Kč
Komentáře
Okomentovat