Krémové žampionové rizoto
SUROVINY:
240 g žampionů
1 jarní cibulka
250 g rýže
olivový olej
1 stroužek česneku
25 g sýru grana padano
lžička sušené bazalky
lžíce slunečnicových semínek
160 g přírodního žervé
80 g žervé s pažitkou
sůl a pepř
POSTUP:
Rýži dáme vařit podle návodu. Jarní cibulku nakrájíme na malé kostičky, žampiony zbavíme slupky a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibulku i žampiony na něm orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, žervé, nastrouhaný sýr sůl a pepř. Pozvolna prohříváme asi 5 minut. Na závěr přisypeme slunečnicová semínka a bazalku.Směs smícháme s rýží a na talíři zdobíme sýrem, semínky a bazalkou.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat