Kuřecí na šalvěji, bílém víně a liškách

SUROVINY:
280 g kuřecích prsou
hladká mouka
sůl, pepř, citronový pepř
olej
100 ml masového vývaru
100 ml bílého vína
půl hrnku lišek
2 špetky mleté sladké papriky
5 lístků šalvěje 
Na hranolky:
500 g nových brambor
1 lžička sušeného česneku
olivový olej
parmezán
nasekaná pažitka


POSTUP:
1. Brambory opláchneme, kartáčkem pečlivě očistíme slupku a pokrájíme na tenké hranolky. Vložíme je do misky, zalijeme studenou vodou a necháme v ní 20 minut odpočinout.
2. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky a naklepeme. Okořeníme solí, pepřem, citronovým pepřem a zaprášíme hladkou moukou. Pánev pokapeme olivovým olejem a plátky na něm osmažíme do zezlátnutí. Když máme maso osmažené s obou stran, tak ho podlijeme vývarem, bílým vínem, přisypeme lišky a lístky šalvěje. Okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a pozvolna za občasného míchání dusíme asi 35 minut. Omáčku zredukujte na polovinu.
3. Z hranolek slijeme vodu a vysušíme je na čisté utěrce. Dáme je zpět do suché misky, zakápneme olivovým olejem, posypeme česnekem, osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Hranolky rozmístíme po plechu, který máme vystlaný pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby při 220°C, až do zezlátnutí hranolek. Horké hranolky posypeme nastrouhaným parmezánem a nasekanou pažitkou.

Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22


Komentáře

Oblíbené příspěvky