Kuřecí na šalvěji, bílém víně a liškách
280
g kuřecích prsou
hladká
mouka
sůl,
pepř, citronový pepř
olej
100
ml masového vývaru
100
ml bílého vína
půl
hrnku lišek
5
lístků šalvěje
Na
hranolky:
500
g nových brambor
1
lžička sušeného česneku
olivový
olej
parmezán
nasekaná
pažitka
POSTUP:
1.
Brambory opláchneme, kartáčkem pečlivě očistíme slupku a
pokrájíme na tenké hranolky. Vložíme je do misky, zalijeme
studenou vodou a necháme v ní 20 minut odpočinout.
2.
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky a naklepeme.
Okořeníme solí, pepřem, citronovým pepřem a zaprášíme
hladkou moukou. Pánev pokapeme olivovým olejem a plátky na něm
osmažíme do zezlátnutí. Když máme maso osmažené s obou stran,
tak ho podlijeme vývarem, bílým vínem, přisypeme lišky a lístky
šalvěje. Okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a pozvolna za
občasného míchání dusíme asi 35 minut. Omáčku zredukujte na
polovinu.
3.
Z hranolek slijeme vodu a vysušíme je na čisté utěrce. Dáme
je zpět do suché misky, zakápneme olivovým olejem, posypeme
česnekem, osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Hranolky
rozmístíme po plechu, který máme vystlaný pečícím papírem a
dáme péct do vyhřáté trouby při 220°C, až do zezlátnutí
hranolek. Horké hranolky posypeme nastrouhaným parmezánem a
nasekanou pažitkou.
Doba
přípravy: 1,2
hodiny
Počet
porcí: 4
Orientační
cena: 80
Kč
Komentáře
Okomentovat